به همت اعضای هیأت علمی دانشگاه بیرجند صورت گرفت:
ثبت پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)
![ثبت پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)](/images/www/fa/news/news-primary/2021/1613314333-.jpg)
پروژه بینالمللی بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران) در کنسرسیوم بین المللی متشکل از دانشگاههای آلمان و قطر ثبت شد.
دکتر پوررضابیلندی، عضو هیأت علمی گروه آموزشی علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به همراه تیم پر تلاشی از اعضای هیأت علمی، در راستای ایجاد ارتباط با دانشگاهها و سازمانها و مراکز پژوهشی علمی بینالمللی به منظور شناساندن ظرفیتها و توانمندیهای دانشگاه بیرجند، گسترش همکاریهای دو جانبه آموزشی، پژوهشی و فناوری با کشورهای جهان، همکاری در تبادل استاد و دانشجو با خارج از کشورو ارتقاء رتبه دانشگاه در پایگاههای ملی و بینالمللی، پروژه ای را با عنوان "بهبود کارآیی سامانه های آب شیرین کن آب لب شور برای مصارف کشاورزی (گیاه زعفران)" با همکاری چندین مؤسسه و دانشگاه بین المللی از آلمان و قطر به ثبت رساند.
بدین ترتیب دانشگاه بیرجند در رقابت با دانشگاهها و مؤسسات قدرتمند داخلی و خارجی موفق شد به کنسرسیومی بین المللی متشکل از دانشگاه صنعتی برلین (جز 100 دانشگاه اول دنیا)، دانشگاه دولتی قطر (تنها دانشگاه دولتی کشور قطر و جز 400 دانشگاه اول دنیا)، و دو موسسه فنی- مهندسی و آموزشی آلمانی وارد شود.
دکتر پوررضا بیلندی، عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند به عنوان مسئول پروژه و نماینده دانشگاه بیرجند (طرف ایرانی پروژه) پیشنهاد برای دعوت دکتر محمدعلی شهیدی، دکتر عباس خاشعی سیوکی، دکتر محمدعلی بهدانی و دکتر هادی معماریان 4 تن از اعضای هیأت علمی گروه های علوم و مهندسی آب، زراعت و اصلاح نباتات و منابع طبیعی و آبخیزداری را به عنوان همکار به رئیس کنسرسیوم داد.
وی ابراز امیدواری کرد که ماحصل این همکاری علمی منجر به انتقال تکنولوژی، یافتن راه حلهای پایدار و اجرایی در خصوص استفاده از آبهای نامتعارف برای کشت زعفران (بهعنوان محصول استراتژیک خراسان جنوبی) و همچنین همکاریهای بعدی در قالب تفاهم نامههایی بین طرفهای این کنسرسیوم گردد.