به همت دانشگاه بیرجند؛

اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان برگزار شد

۲۸ آبان ۱۴۰۳ | ۱۴:۲۶ کد : ۲۹۳۹۵ اخبار برگزیده
تعداد بازدید:۴۲۴
آیین افتتاحیه اولین همایش فلسفه برای کودکان روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ در سالن علامه فرزان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند برگزار شد. همزمان با آغاز این همایش ملی، سالن علامه فرزان دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) و معاون استاندار خراسان جنوبی افتتاح شد.
اولین همایش ملی فلسفه برای کودکان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، دکتر لامعی، رئیس دانشگاه بیرجند در اولین همایش فلسفه برای کودکان گفت: دانشگاه بیرجند به عنوان میراث‌دار مدرسه شوکتیه در آبان ماه شاهد برگزاری همایش‌های بسیاری بوده است.
دکتر لامعی افزود: همایش فلسفه برای کودکان برای اولین بار توسط دانشگاه بیرجند در حال برگزاری است.
دکتر لامعی بیان کرد: فلسفه برای کودکان موضوعی کاربردی، که نیاز کودکان و فرزندان این جامعه به اندیشیدن، خلاقیت و ایجاد تفکر انتقادی است.
رئیس دانشگاه بیرجند، گفت: دانشگاه بیرجند به عنوان میراث‌دار مدرسه شوکتیه در سایه تلاش خانواده دانشگاه بیرجند بیش از ۱۲۴۳۱ دانشجو دارد و در کنار دانشجویان داخلی، یکی از راهبردهای ما جذب دانشجوی بین الملل است.
وی ادامه داد : حدود ۶۰۰ دانشجوی بین الملل از سه کشور بنگلادش، افغانستان و نیجریه در دانشگاه بیرجند مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه، تاکید کرد: دانشگاه بیرجند دارای ۳۵۴ عضو هیأت علمی ،۴۰ استاد تمام و ۱۲۴ دانشیار است که اینان سرمایه‌های دانشگاه بیرجند هستند.

هم افزایی مخاطبین همایش ملی فلسفه برای کودکان مهم ترین بعد برگزاری همایش ملی فلسفه برای کودکان است
در ادامه همایش نیز رئیس دانشگاه فرهنگیان ضمن بیان این نکته مهم که دیدار و ارتباطی که در همایش ها صورت میگرد و زمینه ی همکاری های آینده و پیگیری ایده ها را ایجاد میکند یکی از مهم ترین ابعاد برگزاری همایش هاست، گفت: اهمیت و ارتباط موضوع فلسفه برای کودکان و دانشگاه فرهنگیان موجب شد تا در این همایش در حوزه های مختلفی از جمله کمیته اجرایی، علمی و ... به نقش آفرینی بپردازیم
وی ادامه داد: همچنین نتایج پژوهش ها و نشست های انجام شده به شکل مقالات و کتابچه‌ی الکترونیکی در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت تا بتوانند از آن استفاده کنند.

برگزاری یازده پیش نشست در داخل و خارج از کشور
در ادامه همایش نیز دبیر همایش ملی فلسفه برای کودکان گفت: همایش ملی فلسفه برای کودکان از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و در سال ۱۴۰۲  با همراهی دانشگاه فرهنگیان و پژوهشگاه مطالعات فرهنگی تهران تکمیل شد و  ۱۱ پیش نشست در داخل و خارج از کشور در دانشگاه های خوارزمی، شیراز، خانه حکمتیه ایرانیان در وین، دانشگاه امام رضا(ع)، دانشگاه مازندران، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و ... برگزار شده است.
دکتر مزگی نژاد ادامه داد: در این ۱۱ نشست حدود ۷۰ سخنرانی توسط پژوهشگران ارایه شد و خلاصه مقالات به صورت جداگانه چاپ خواهد شد.

وی تاکید کرد: یکی از برنامه‌های جانبی ما برگزاری کارگاه‌هایی تحت عنوان مربیگری فلسفه برای کودکان در دانشگاه بیرجند و دانشگاه فرهنگیان بود.

کارگاه مربی گری فلسفه برای کودکان در دانشگاه بیرجند برگزار شد
وی از برگزاری دو برنامه جانبی در روز گذشته خبر داد و گفت:  یکی از برنامه‌ها کارگاه مربی گری فلسفه برای کودکان در دانشگاه بیرجند توسط دکتر ناجی ، دبیر علمی همایش بود که با استقبال مخاطبان روبرو شد و همچنین دکتر خسرو باقری به برگزاری نشست ها و کارگاه های مختلفی در دانشگاه فرهنگیان پرداختند.
دکتر مزگی نژاد بیان کرد: تعداد مقالات رسیده به همایش حدود ۲۰۰ مقاله است که ۱۰۰ مقاله پذیرفته شد و مجله علمی پژوهشی فلسفه آموزش دانشگاه شیراز مقالات برتر این همایش را چاپ خواهد کرد.
وی گفت: رویای ما تحولی بنیادین در آموزش است که نتیجه آن تفکری انتقادی است.

دکتر فرهاد فلاح، معاون کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: بحث فلسفه برای کودک سه بخش دارد که شامل نظریه پردازی و تولید اندیشه، دریافت و اعمال اندیشه و یک حلقه میانی برای تبدیل اندیشه و دریافت محتواست.
دکتر فلاح افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قدمتی ۶۰ ساله، و سابقه بسیار خوبی دارد.
دکتر فلاح بیان کرد: هشت سرفصل در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وجود دارد که بدین شرح‌اند:
ما باید بتوانیم به کودکان این موضوع را منتقل کنیم که عالم یک واقعیت خارجی دارد.
دنیا مولود تصادف نیست،  کودک یا نوجوان متوجه بشود جهان خالق یا هدایتگر یکتا دارد و این عالم حکیمانه خلق شده است.
همسو شدن با عالم موجب تعالی انسان می‌شود و  امکان دستیابی به معرفت و حقیقت وجود دارد، عالم از ظاهر و باطن و ماده و جوهر تشکیل شده و همه عالم در دو بعد ظاهر و باطن در حرکت دائمی و تحول است.
دکتر فلاح ادامه داد : ما باید نویسندگان و شاعران کودکان و نوجوانان را با حوزه فلسفه کودک آشنا کنیم تا بدانند چه محتوایی را در آثار خود دنبال کنند و امروز بیش از اینکه ما کودکان را به مطالعه تشویق کنیم باید مراقبت کنیم تا چه چیزی را مطالعه می‌کنند.

فلسفه برای کودکان در مسیر دستیابی به آموزش و پرورش صحیح کودکان است
در ادامه نشست نیز دبیر علمی همایش ملی فلسفه برای کودکان گفت: هدف آموزش و پرورش صحیح کودکان هدف بسیار مهم و ارزشمندی است که در این زمینه کشوری پیشرو بوده ایم همچنین لازم به ذکر است که ایران تنها کشوری است که در آسیا رشته فلسفه برای کودکان را تاسیس کرده، در حوزه فلسفه مجله علمی و پژوهشی دارد، در حوزه فلسفه به صورت بین المللی کتاب چاپ می کند.
دکتر ناجی با اشاره به این نکته که اگر کودک فکر کردن بلد نباشد به سرعت کسی دیگر برای او فکر خواهد کرد گفت:  همایش ملی فلسفه برای کودکان با هدف آشنایی و معرفی فلسفه برای کودکان به طور کلی و گسترش فکر ورزی، خلاقیت و تفکر انتقادی در سطح جامعه و با مخاطب دانشگاهی به طور ویژه برگزار می‌شود.

افتتاح سالن علامه فرزان دانشکده ادبیات و علوم انسانی
همزمان با آغاز این همایش ملی، سالن علامه فرزان دانشکده ادبیات و علوم انسانی با حضور فرمانده سپاه انصارالرضا(ع) و معاون استاندار خراسان جنوبی افتتاح شد.

کلید واژه ها: دانشگاه بیرجند کودکان فلسفه کودکان همایش فلسفه کودکان کانون پرورش فکری کودکان کودکان نوجوانان

آخرین ویرایش۲۸ آبان ۱۴۰۳