میهمان ویژه همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت:

شافعی: توجه به گردشگری برای اشتغال و اقتصاد می تواند نتایج فراوانی داشته باشد

۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۳:۴۰ کد : ۲۹۶۲ اخبار برگزیده اخبار ستادی
تعداد بازدید:۵۷۷۰
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران؛ توسعه صنعت گردشگری یک توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
شافعی: توجه به گردشگری برای اشتغال و اقتصاد می تواند نتایج فراوانی داشته باشد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه بیرجند، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران روز چهارشنبه در آیین افتتاح نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت که در دانشگاه بیرجند برگزار شد گفت: توسعه صنعت گردشگری یک توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار داشت: شاید بخشی در فعالیت های کالا و خدمات به مسائل فرهنگی متصل شود ولی تاثیر عمیق فعالیت گردشگری انکار ناپذیر است.
وی بر توجه ویژه دولت و وزارت امور خارجه در حوزه گردشگری تاکید کرد و گفت: با توجه به تبلیغات منفی فراوانی که برای ایران در خارج کشور وجود دارد تصور بسیاری از افرادی که قصد سفر به ایران دارند با آنچه واقعیت است متفاوت بوده لذا وظیفه سنگینی بر دوش مدیران دولتی به خصوص سازمان میراث فرهنگی است که موضوع گردشگری ایران را توسعه دهند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک فرصت طلایی برای گردشگری در ایران وجود دارد اضافه کرد: ایران هم اکنون جزو ارزان ترین کشورهای دنیا در بحث گردشگری است و تمایل برای ورود به کشور فوق العاده زیاد بوده لذا باید این فرصت را جدی گرفت.
وی افزود: پیش بینی شده تا سال 2020 تعداد گردشگران در صحنه جهانی 1.6 میلیارد نفر خواهد بود و باید دید کشور ایران الان چه سهمی از بازار دنیا را دارد.
شافعی با بیان اینکه کشور ما جزو 10 کشور اول دنیا در جاذبه های گردشگری است گفت: طبق پیش بینی های جهانی میزان درآمد گردشگری در سال 2020 به 2 تریلیون دلار خواهد رسید.
وی با تاکید بر اینکه میزان اشتغالی که از بابت توسعه گردشگری ایجاد می شود با هیچ حوزه ای قابل مقایسه نیست یادآور شد: ارزش افزوده حاصل از درآمدهای ارزی گردشگری نیز قابل مقایسه با هیچ کالا، سرمایه گذاری و صادرات کشور نیست.
شافعی کشور تونس را از جمله کشورهایی معروف دانست که بیابانی مشابه بیابان لوت ایران دارد و در ادامه اظهار داشت: این کشور هنوز در آرامش سیاسی کامل نیست و بیابان لوتی که دارد نیز با لوت ایران قابل مقایسه نبوده اما میزان درآمد این کشور از بابت گردشگری بیابان سه میلیارد دلار در سال است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با اشاره به گذشت سه سال از ثبت جهانی بیابان لوت بیان کرد: در مورد بیابان لوت ایران یک موضوع را مطرح کردند که به لحاظ علمی نمی دانم چقدر درست است اما اعلام شده که در بیابان لوت ایران لایه ازون سوراخ نشده است این را مردمان دیگر می دانند ولی ما هنوز نمی دانیم.
شافعی یاد آور شد: به دلیل اینکه هنوز لایه ازون در این بیابان سوراخ نشده آفتاب آن خاصیت درمانی داشته که می تواند در خصوص توریسم درمانی مورد توجه واقع شود.
وی با ابراز امیدواری از اینکه همایش سالانه گردشگری بیابان لوت در استان های خراسان جنوبی ، کرمان و سیستان و بلوچستان به عنوان یک کار مشترک باعث توسعه نزدیک تر شود گفت: اتاق بازرگانی به واسطه ارتباطات موجود می تواند دبیرخانه همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت را به سازمان اکو، اتاق های اسلامی و بسیاری از تشکل های منطقه ای متصل کند تا با یک اقدام جمعی عقب ماندگی ها قدری جبران شود.
شافعی، خراسان جنوبی را یکی از استان های مستعد فضای کسب و کار دانست و افزود: بر اساس آمارهای اتاق ایران خراسان جنوبی یکی از استان های بارز و امن برای فعالیت های اقتصادی است.
وی یادآور شد: نیروی انسانی نیز یکی از پتانسیل های ویژه این استان بوده که سرمایه بزرگی محسوب می شود.
نخستین همایش بین المللی گردشگری بیابان لوت امروز( چهارشنبه) با حضور میهمانان داخلی و خارجی در دانشگاه بیرجند گشایش یافت و تا فردا نیز ادامه دارد.
بیابان لوت به عنوان اولین اثر طبیعی ایران با تلاش مسئولان کشورمان سال 1395 در چهلمین اجلاس میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

آخرین ویرایش۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸